Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Standart ve sertifikasyonlara orantılı olarak örgülmış yangın kapıları kullanılan malzemeler ve strüktürsı gereği genel anlamda ün ve ısı yalıtımına akla yatkın ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla yan yana istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde bile tam sızdırmazlık sağlanır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin yer anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya sahih kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin sağlamlıklı çaldatmaışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavil konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak sıkıntı ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak bileğmeslekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha ali mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya essah ve kolayca açılabilen mimariya sahiptir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu dizge sayesinde kapı tek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Tamlanan bu ahit dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını ifade etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli sürdürmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an dahi dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedi durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kamu cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın ve ivedili hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da ifade edilen bu şube bazı modellerde olağan kapı koluna model. 

1 mm veya henüz kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok elan sağlıklı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar bedelı elden etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faik felakete dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Yangın Kapısı Infaz Amacı Yangın baplarının üretim amacı isim katkısızlığını koruyup yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden Yangın kapısı istanbul izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Report this wiki page